Desert tarta cu mere si crusta de nuci

de oanapl in Prajituri, 10 Noi 2017 | 3804 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 10 mere
  • 5 linguri zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 30 g nuci
  •  pentru crusta:
  • 50 g nuci macinate
  • 75 g faina
  • 75 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crusta de nuci:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Storci merele si le pui intr-un vas cu fund gros si adaugi zaharul, nucile taiate bucatele si scortisoara si amesteci. Le calesti pana se inmoaie merele si le lasi sa se raceasca.
Intinzi o foaie de aluat si o asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o intepi cu furculita din loc in loc. Adaugi compozitia de mere si tai surplusul de aluat. 
Pentru crusta, amesteci nucile cu zaharul, scortisoara si faina. Topesti untul si apoi il adaugi peste compozitia solida si framanti ingredientele, apoi firimiturile de aluat le presari peste mere. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C si lasi tarta sa se coaca pentru 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos.
O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt